The B-Force  Float like a butterfly, sting like a bee.
 

Gentlemen Boxing

Gentlemen Boxing doet “the noble art of self defence” eer aan.

Iedereen kan vechten, naar slechts weinigen kunnen boksen,”the noble art of self defence”, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, zelfbeheersing, coördinatie en conditie centraal staan.

Het idee om zich te verweren, schermen zonder wapens ofwel gewoon met blote handen ontstond in 1719 (Engeland). Traditioneel werd er door mannen om de eer gestreden met de degen, het pistool of een ander wapen. Het boksen werd meer en meer een enigszins eerlijke en minder gewelddadige manier om een geschil 1 op 1 te beslechten, van man tot man en als gelijken. De belangrijkste reden waarom het boksen een gentleman sport wordt genoemd is de zelfbeheersing die men in de ring moet hebben. Een bokser moet in staat zijn om zijn of haar emoties onder controle te krijgen tijdens een sparring of wedstrijd.

Gentlemen Boxing is voor zowel mannen als vrouwen uit het bedrijfsleven (ondernemers/directeuren/managers). Netwerken is communicatie en in het boksen gaat het om communicatie onder druk. Gentlemen Boxing biedt een ongedwongen sfeer voor netwerken met een sportieve insteek. Tijdens de trainingen komen alle mentale en fysieke aspecten van het boksen aan bod.

Gentlemen Boxing Gala

Naast het in de vroege uren trainen met gelijkgestemden, kan er ook een Gentlemen Boxing Gala, georganiseerd worden. Met het gala wordt telkens een goed doel gesteund.

Onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond zullen verschillende deelnemers uit het bedrijfsleven het tegen elkaar opnemen. Het Gentlemen Boxing Gala neemt u mee terug in de tijd dat een gala nog een gala genoemd kon worden. De sfeer, ambiance verplichte dresscode en glamour mag daarbij niet ontbreken.

Dit gala geeft Gentlemen boksers de mogelijkheid om zichzelf te meten met andere Gentlemen boksers. Naast het grenzen verleggen zetten ze zich ook in voor een goed doel. Deelnemers krijgen een intensief trainingsprogramma gebaseerd op een periodiseringsplan van een wedstrijdbokser. Deelname aan het gala is niet alleen een mooie uitdaging maar ook een unieke ervaring.